Happy Belated Birthday Louis ♥







i just wanna say Happy Belated Bornday my forever 1/5 of One Direction. You are getting older BUT you are still sexy and always make me melting like an ice............. #Directioner loves you !




enjoy the picture and lets scream and shout !!!

Salji turun di Mesir

Sumber : Google
Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Aku baru je dapat tahu berita ni pagi tadi, lepas terbaca dekat instagram, twitter dan facebook. terkejut jugak bila tahu. yelah, kita semua pun tahu, Mesir ialah sebuah gurun yang panas. Tapi, kita kena percaya dan ingat tentang adanya Allah yang Maha Esa. Kunfayakun. Allah S.W.T sudah menunjukkan kauasaNya. apa-apa pun boleh terjadi. SubhanAllah !

#Segmen - Saya Sayang Blog Saya ♥


Assalamualaikum dan salam sejahtera :)
Cam best je cam cool je segmen ni. jom join :)
klik banner untuk join :)

#Tutorial 1 - Popular post warna warni :)

Assalamualaikum. Salam Sejahtera. :)
Hai.

fuh tamak betul manusia ni, sehari buat dua post -_- comel kan kalau popular post jadi warna warni? baru lah macam popular post gitewww kan. haa. nak tahu caranya? mari saya tunjukkan :)



 firstly, kena lah add kan widget ni dekat layout. so, add dulu :)

 lepastu, jangan tick image thumbnail dan snippet. and make it 5 posts only. then SAVE !
  cth :-
lepastu korang pergi template -> edit HTML 

then tekan ctrl+F , cari code ]]></b:skin>

copy code bawah ni, then paste dekat atas code yang awak search tadi.





/* Rainbow Popular Post by http://hzndi.blogspot.com*/#PopularPosts1 ul li a:hover{color:#fff;text-decoration:none}#PopularPosts1 ul li a {-webkit-text-size-adjust: auto; -webkit-text-stroke-width: 0px; color: #333333; display: block; font-family: Georgia, 'Times New Roman', Times, serif; font-size: 13px; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; line-height: 18px; margin: 0px 40px 0px 0px; min-height: 30px; orphans: 2; padding: 0px; text-align: -webkit-auto; text-decoration: none !important; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px;}#PopularPosts1 ul li .item-thumbnail{float:left;border:0;margin-right:10px;background:transparent;padding:0;width:51px;height:51px}#PopularPosts1 ul li:first-child:after,#PopularPosts1 ul li:first-child + li:after,#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li:after,#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li + li:after,#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li + li + li:after,#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li + li + li + li:after,#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li + li + li + li + li:after,#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li + li + li + li + li + li:after,#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li + li + li + li + li + li + li:after,#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li + li + li + li + li + li + li + li:after{position:absolute;top:10px;right:5px;border-radius:50%;border:2px solid #ccc;background:#353535;-webkit-box-shadow:0px 0px 5px #000;-moz-box-shadow: 0px 0px 5px #000;width:30px;height:30px;line-height:1em;text-align:center;font-size:28px;color:#fff}#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li + li + li + li + li + li {background:#DF01D7;width:90%}#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li + li + li + li + li + li:after{content:"8"}#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li + li + li + li + li + li +li{background:#B041FF;width:90%}#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li + li + li + li + li + li + li:after{content:"9"}#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li + li + li + li + li + li +li +li{background:#F52887;width:90%}#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li + li + li + li + li + li + li + li:after{content:"10"}#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li + li + li +li{background:#7ee3c7;width:90%}#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li + li + li + li:after{content:"6"}#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li + li + li + li +li{background:#f6993d;width:90%}#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li + li + li + li + li:after{content:"7"}#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li + li + li{background:#33c9f7;width:90%}#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li + li + li:after{content:"5"}#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li + li{background:#c7f25f;width:90%}#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li + li:after{content:"4"}#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li{background:#ffde4c;width:90%}#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li:after{content:"3"}#PopularPosts1 ul li:first-child + li{background:#ff764c; width:90%}#PopularPosts1 ul li:first-child + li:after{content:"2"}#PopularPosts1 ul li:first-child{background:#ff4c54 ;width:90%}#PopularPosts1 ul li:first-child:after{content:"1"}#PopularPosts1 ul{margin:0;padding:0px 0;list-style-type:none}#PopularPosts1 ul li{position:relative;margin:6px 0;border-radius:25px 0px 25px 0px;border:2px solid #f7f7f7;-webkit-box-shadow:3px 3px 3px #000;-moz-box-shadow: 3px 3px 3px #000;padding:10px}

 preview dan save ! :)


tak faham boleh tanya :)

SPM.

SPM.

Aku belum bersedia.
Tapi, aku akan berusaha.
Doakan aku terus berjaya.
ketakutan melanda diri yang tidak berapa nak pandai. spm menentukan masa depan aku. adakah aku akan berjaya? adakah aku dapat mengejar cita cita aku yang tinggi melangit? kuberserah kepada Tuhan. dengan usaha dan titik peluh aku. aku harap aku dapat menghadapi peperiksaan ini dengan tenang pada tahun hadapan. doakan aku. :)


REVIEW : Highland Tower 2013.



ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA KEPADA PEMBACA PEMBACA BLOG SAYA :*

Hari ni, Tyra nak buat review sikit pasal Highland Tower. haaa. lambat gila aku tengok cerita ni. haha padahal berapa kali dah tenok. hari ni, baru terdetik nak update pasal highland tower. sumpah, cerita ni sangat menarik perhatian aku. sampai termimpi mimpi lah. haa dasyat tak? haaa. lepas ni mimpi villa nabilla pulak. haip. celupar mulut. kahkah. okay jom tengok apa ada dekat cerita ni.


Highland Tower [Review]

Highland Tower merupakan satu filem arahan Pierre Andre dan dibintangi watak utama Mikael Andre. Filem ini dirakam mengikut style filem The Blair Witch Project atau filem [REC] iaitu seolah-olah ia dirakam secara semi-pro oleh kamera amatur.
Kisahnya bermula apabila sekumpulan penjejak hantu diketuai Mikael Andre mencadangkan sebuah dokumentri pencarian hantu kepada MIG dengan tujuan untuk mendapat pembiayaan serta sokongan dari syarikat produksi itu. Setelah mendapat persetujuan, kumpulan itu ke Highland Towers untuk membuat rakaman. Dalam jangkamasa rakaman itu, banyak perkara aneh berlaku.

Jalan Cerita

Jalan cerita filem ini bukan suatu yang baru. Segala yang anda jangkakan akan berlaku dalam sesebuah filem seperti akan berlaku. Namun, perbezaan antara filem ini dengan seumpamanya, contohnya, The Blair Witch Project ialah ia memaparkan apa yang berlaku dan penyelesaian yang dilakukan oleh kumpulan itu untuk menyelamatkan situasi cemas yang berlaku ke atas mereka.
Namun, babak seramnya bermula agak lambat kerana 15-20 minit pertamanya menceritakan bagaimana kumpulan itu mendapat pembiayaan dan bantuan MIG untuk membikin dokumentari tersebut.
Babak seram cerita ini juga agak pendek dan mangambil hanya lebih kurang 40-50% daripada jangkamasa keseluruhan filem. Tetapi, ia agak baik kerana kadang-kala babak seram yang terlalu panjang agak menyiksakan. Sesetengah orang mungkin berpendapat kepanjangan babak seram boleh dikatakan agak berpatutan.
Namun perkara yang berlaku dalam babak seramnya yang dibuat berpandukan laporan kejadian sebenar mungkin telah membuatkannya seram melampau bagi sesetengah penonton hingga menyebabkan histeria, seperti dalam klip video yang tersebar di FB tempoh hari .

Produksi

Filem ini dirakamkan di tapak Highland Towers sebenar pada waktu malam, jadi suasana seramnya sememangnya realistik dengan bilik-bilik dan koridor yang bersepah dengan barangan lama dan tumbuh-tumbuhan liar. Malah pemilihan lokasi rakaman di Highland Towers itu menunjukkan keberanian krew produksi yang membikin filem ini.
Walaubagaimanapun satu masalah yang mungkin dihadapi penonton ialah motion sickness kerana filem ini dibikin menggunakan kamera DSLR dan bergoyang-goyang sepertimana biasanya jika rakaman dibuat menggunakan tangan tanpa peralatan penstabilan. Nasib baik ada kamera statik diletakkan dalam filem ini. Sekurang-kurangnya mata anda dapat sekali-sekala berehat dari motion sickness tersebut.

Lakonan

Kami rasa, inilah bahagian yang menjadi kekuatan filem ini. Para pembikin dan pelakon filem ini berjaya melakonkan watak masing-masing secara natural. Bermakna semua dialog-dialog yang disebut seolah-olah tidak diskripkan dan keluar secara spontan. Perkataan-perkatan dan ayat-ayat diguna juga mencerminkan bagaimana orang-orang biasa biasa bercakap dalam kehidupan sehari-harian. Bab ini kami tabik.

Kesimpulan

Filem Highland Tower ini sememangnya satu filem seram yang dibikin dengan baik. Namun, kepanjangan dan jumlah babak seram yang ada dalam filem ini mungkin akan menghampakan sesetengah orang dan juga mungkin akan melegakan sesetengah orang. Semuanya bergantung kepada minat anda kepada filem seram. Yang pastinya pengakhiran filem ini bijak, namun agak cliche.
((sumber : wayangkini ))
Best okay cerita ni . korang kena tengok. sebab semua REAL ! Part yang tyra suka, time diorang bawa Shima pergi jumpa ustaz tu, then rupanya, yang diorang bawa balik tu, bukan Shima. fuh, dengan part bingit tu. memang bunyi tu bingit okay. serious. haha tengok taw tengok ! :)


                                           ***

CONGRATS FAIZUL SANY, JUARA AF :) AND MY LOVELY AZHAEL DAPAT NAIB JUARA. AND MY DEAR NADIA AMIRA DAPAT TEMPAT KETIGA, LOVELOVELOVE :*

HOLIDAY ! YEAY



holiday start ! yeay <3 <3

Assalamualaikum semua,

*tiup habuk* fuhh berhabuk dah blog ni. lama gila tak update. ada lagi ke pembaca? ada lagi ke orang datang blog buruk ni? haiyaaa. sedih. sedih sebab takde. hm hm. eh eh, nak bagitahu rahsia ni. tapi janji tau jangan bagitahu orang. janji tau? *tunjuk tangan macam Puteri Awani xD* um um. saya dah start cuti ! yeay ! eh, pelajar pelajar dah start cuti, kalau dekat luar negara ala ala musim panas la. summer holiday giteww. hahaha. pelajar asrama sudah balik ke kampung halaman memasing sementara pelajar yang menduduki peperiksaan SPM masih berperang di dewan sekolah. *gelak sikit* tapi....... diorang tak sekolah dah lepas ni. hm hm. takpa tyra takpa, setahun lagi nak habis sekolah. yeayyy tepuk tangan woii ! kalau cuti, budak budak sekolah ni takde kerja lain lah kan, asyik online, makan, online, makan. hal ini kerana, ibu bapa sibuk bekerja dan tidak dapat bercuti :( *sama nasib macam aku* ada juga yang ulat buku, asyik asyik baca buku. haish. tak pening ke tengok buku tu? tapi....... homework mesti ada kan? macam gua tahun lepas heaven je takde homework. maklumlah lepasan pmr. tapi haaa hambik kau. masuk form 4 meraung nak masuk menengah rendah balik. hahaha. adik-adik lepasan pmr, jangan menangis tahun depan ye? *gelak jahat* okay okay, dah penat menaip, jom tengok gambar masa jamuan dan hari last sekolah :)
















HAPPY HOLIDAY GUYS
      MUCH LOVE, 
                tyra

Raya part I

langkah demi langkah, akhirnya, cuti akan habis. *kahkahkah

14/8/2013 (lepas zuhur) - sahabat saya telah mengadakan rumah terbuka pada tarikh tersebut dan majlis itu diadakan dirumahnya. ramai rakan rakan yang hadir. aku sedikit kelewatan sebab aku tertidur. ohoks. ramai yang datang. pakwe pakwe. makwe makwe. semua ada. mari lihat gambar. wakakaka

pipit. haha lupe nak rotate. lantak

kalau dia ada lesum pipit. aku ade jugak tahu. hahahaha

oh serabuk minah sebeloh aku tuh :*

nuurr cahaya terpancar

aumchakkk

hucenaaaaa ! :*

dakpes. layan

tiga sahabat yawww

shieyma vijay jiran ~

hahahaha no captionss


                                     
abey ohh abey

gambar blur sebab aku gugup duduk sebelah abang cute, -_-

adam dengan vijay. hero malayaa


yang hadir semalam

keyuullll :))

Irfan !

sekian saja berita untuk hari ni. berita disunting taktahu nak sambung apa. hahaha. selamat menyiapkan homework, selamat study, selamat berjaya untuk dak dak spm, selamat selamat hari raya !