TWINS ♥


Assalamualaikum :)

Apa khabar anda di sana? hihi. kemba ? apa benda pulak tyra ni nak cerita pasal kembar >.< haaa kembar ada dua jenis. tahu ? tak ? ha meh nak bagi tahu. kembar seiras dan kembar tak seiras . dan tahu kah anda tyra sopian ada kembar lain ayah lain mak. *takde dalam buku teks science form4* . Hahahaha. nak tahu siapa ? ehem. jeng jeng jeng....... nak bagi gambar dulu ke nak bagitahu pasal dia dulu ? bagi gambar dia dulu lah ork. hehehe. bentarrrr deh :)

eh eh , tak nampak muka kejap. alah kantoi nama >.< haha


Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa . ni lah "kembar" aku tu. hehe. 

Nama dia, Nur 'Afifah bt Zahid . umur ? sama lah , nama pun kembar >.< mengongg. lahir 19July1997. duduk berdekatan dengan rumah aku. erm, dekat lah jugak. hahaha. dia suka warna orange. sangat lah suka. semua benda kalau boleh nak oreng , sakit mata aku kekadang. ahahaha. kalau aku pulak suka hijau. kalau boleh nak semua benda hijau. hahahaha sama je lah kan ? haha, aku dah kenal dia ni since darjah 4 , tapi tak rapat sangat kot, kitorang tusyen tempat sama, tapi dia pandai lagi dari aku lah. aku ni lembab sikit. uhuks.PMR dengan UPSR pun result gempak habes . aku ? macam taik habis ~ hahaha. aku sayang diaaa tahu ?! hehe. start tahun ni, eh start khemah bomba haritu , eh bukan, sebelum tu dah, ada orang cakap kitorang kembar >.< tak tahu lah tang mana yang serupa. maybe sebab selalu bersama kot. hooo se lagi ! lupeeeee. dia ni ade lesung pipit, aku ade gak *perasan* tapi tak nampak sangat HAHAHAHAHAHA. tapi lesung pipit dia dalam gila. boleh buat kolam ikan , pastu pelihara ikan yuuuu. auw auw. dia ni dah ade bf tau, aku takde . sobs sobs . hmmm . dokpe ahhh , tak lama lagi ada lah tuu. hahaha. nak tengok tak gambar kitorang berdua ? hm jap eh jap. kejap je


mulut tuh memberi peranan >.<

suka gambar ni :)

yang ni pun !

yang ni pun !!

manja kan saya . heheheh

Kami kadet bomba :D

rumah Merah :)

zaman form 1 . hahaha . budak kecik lagi weh aku masa ni >.<

Dear pipit, thank you for being my bestfriend, my twins, my everything. aicewah. terima kasihsebab sentiasa mendengar cerita aku yang mengarut , tahpape . terima kasih bagi pinjam bahutime aku sobsobs tu . terima kasih sesangat . gua harap kita kekal sampai bila bila. hahahahaha aku rasa macam bagi surat kat pakwe pulak. ngehngeh ilebiuuuu :*


#Hijau


→Ayat-ayat al-Quran menyebut bahawa pakaian ahli syurga bewarna hijau.Pilihan warna ini mengandungi rahsia yang sangat mendalam.Para ulama sejak dahulu hingga sekarang banyak membincangkan makna di sebalik warna hijau

→Menurut Iman al-Qurtubi dalam kitab al-Tazkirah,warna hijau menjadi pilihan kerana sangat lembut dipandang mata.Warna putih sangat menyilaukan mata dan warna hitam sangat gelap.Warna hijau berada antara putih dan hitam serta warna ini menghimpunkan cahaya.

→Warna hijau juga memberi kesan psikologi yang sangat mendalam.Iman Mahmud bin Abdillah al-Alusi menulis dalam tafsirnya:

"Warna hijau ialah warna yang paling indah.Hati berasa gembira setiap kali melihatnya melebihi warna-warna yang lain"
Ucapan pakar tafsir ini mendapat sokongan daripada para pengkaji moden.

→Warna hijau mencerminkan ketenangan,kedamaian dan kebahagian.Jika seorang pesakit melihat warna hijau,hatinya akan dipenuhi dengan rasa optimistik.Kerana itulah warna hijau dipakai oleh pakar bedah di dalam bilik pembedahan.

→Warna hijau juga melambangkan kepuasan dan kebanggaan dan kekuasaan.Menurut Imam Ibn Ashur,warna hijau menjadi pilihan raja-raja zaman dahulu apabila syurga dipenuhi warna ini,seolah-olah melambangkan kepuasan yang sangat sempurna dihati ahlinya.

gua suka warna hijau okay. greenholic nyehnyeh. :) #TeamHijau :)

ARAK itu HARAM !

hey hey untuk dia hey. heyyy apa ngarut. ASSALAMUALAIKUM makhluk Tuhan sekalian :) macam mana hari ni? sehat? tak sehat? sakit? tak sakit? happy? sedih? apa apa pun gua harap lu sehat ! eh eh, cuba tengok tajuk. mana? hokaloh. atas tu. atas pun taktau? parok terrr. tuuu ↑↑ haaa dah nampak? k bagus. semua orang tahu. arak itu haram. setitik arak pun semua ibadat dia tak diterima. so, kenapa minum? banyak lagi weh air sedap sedap. milo ais tabur, tea o ais, sirap laici, perghhh sedap tahu. yang duk nak jugak minum air haram tu bakpe. adeh. nak nak lagi, zaman sekarang, remaja , pelajar pun dah start minum arak. hey, tahu tak apa effect dia? kesihatan kau terjejas, keupayaan korang nak berfikir kurang, susah nak belajar tahu? nak nak lagi kalau nak exam. memang susah lah nak masuk. masa depan korang? bila dah susah nak belajar, macam mana nak berjaya. lain lah anak orang kaya, tapi susah jugak. nanti masa tua tua dapat penyakit tau? serious ni. tak tipu. dapat penyakit apa tah. lupa. haha. so, jangan lah minum arak >.< 

*Short update-HAPPY HOLIDAYS!

exam ♛

selama ni, aku ada buat salah, maafkan aku. selama ni, tak memahami, maafkan aku. selama ni, aku annoying maafkan aku. aku tak se-perfect persuruh Allah, Nabi Muhammad. aku sentiasa melakukan kesalahan. aku tidak mampu nak puaskan hati semua orang. cuma , aku berusaha untuk memuaskan hati semua orang. tetapi, aku tak boleh. aku insan yang lemah. setiap orang melakukan kesalahan, dan setiap orang itu perlu memaafkan. ini nasihat, untuk aku dan semua yang membaca. *kalau ada* jangan disebabkan sesuatu perkara hubungan family putus, hubungan apa apa putus.sekian.

WISH ME LUCK MID YEAR EXAM >.<